Meer inzicht, meer rust in huis

kinderpsychologie infano3Naar aanleiding van een voorval op de basisschool en hierover gesprekken met de leerkracht en de interne begeleidster te hebben gehad zijn we via de zorgregisseur van de gemeente in contact gekomen met Infano.

Hun website was up to date en de informatie die gegeven werd, sprak ons aan en sprak vertrouwen uit. Het contact was vanaf het begin af aan vriendelijk en voelde als vertrouwd. Tijdens de intake was onze zoon niet aanwezig, waardoor we vrijuit konden spreken en met elkaar van gedachten konden wisselen, de mogelijkheden werden doorgesproken en het behandelplan werd bepaald.

Om de behandeling niet alleen te richten op faalangst, is eerst een uitgebreid onderzoek gedaan om te kijken of er geen andere factoren een rol spelen. 

De uitkomst van het onderzoek was dat onze zoon autisme heeft in de gradatie PDD-NOS. De behandeling heeft zich hierop gericht. De behandelaar ging uitleggen welke prikkels er allemaal zijn en dat iemand met autisme deze prikkels veel meer opvangt.

Aan de hand van een dagboek met een opdracht voor de volgende behandeling werd steeds meer duidelijk over autisme bij onze zoon, hoe hij reageert op overtollige prikkels en hoe hij hier mee om moet gaan.

Het sterke aan de behandelaar van onze zoon is dat ze een duidelijk behandelplan voor ogen heeft, maar dit toepast op situaties die onze zoon tussen de vorige behandeling heeft meegemaakt. Dit lag nog vers in zijn geheugen. Dit werkte goed.

Tijdens de behandeling kregen we een terugkoppeling en was een evaluatiemoment. Als ouders weten begrijpen we nu wat er allemaal in het hoofd van onze zoon omgaat en hoe we daar op kunnen reageren.

Dit hebben we ook aan zijn 2 broers verteld, die ook meer begrip hebben gekregen en nu ook beter weten hoe ze met hun broer om moeten gaan.

Door de behandeling bij Infano hebben we meer inzicht gekregen, weten we hoe we onze zoon moeten benaderen en geeft meer rust in huis.

Kinderpsychologie Infano

Grotestraat 82
7478 AE Diepenheim
Tel. 0547 - 35 15 00