team

Direct contact met Infano

T. 0547-351500

Infano: betrouwbare en persoonlijke zorg voor je kind

Infano is een kleinschalige praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. We onderzoeken en/of behandelen kinderen met psychische problemen.

Infano bestaat uit een deskundig en hecht samenwerkend team van kinderpsychologen. Onze benadering is persoonlijk en we werken met op maat gemaakte zorg.

Waarom kies je voor Infano?

kinderpsychologie infanoWe zijn geen grote GGZ-organisatie, maar kleinschalig en persoonlijk. We onderscheiden ons van zelfstandig werkende psychologen omdat we in een team werken. Daardoor kunnen onze deskundige professionals op elkaars expertise en specialisaties terugvallen. 

De lijnen bij Infano zijn kort, zowel tussen collega's onderling als naar buiten toe naar bijvoorbeeld verwijzers en scholen. Hierdoor kunnen we je snel helpen met veel verschillende vragen en problemen.

 >> Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

 

 

            Infano is aangesloten bij:

Logo AGGT Cooperatieve vereniging Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Twente
nip logo Nederlands Instituut voor Psychologen
hkz logo kleine organisaties Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector

 

Bewaren

Bewaren

 

Vergoedingen

De gemeente waar je woont vergoedt de kosten voor onderzoek en behandeling door Infano.

We hebben daarvoor met alle 14 gemeenten in Twente een contract afgesloten, ook voor het jaar 2021.

Omdat de gemeente de Jeugd GGZ betaalt, hoef je geen contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Wel moeten we een verwijzing van de gemeente óf een (huis)arts hebben.

Niet vergoede zorg

Je kunt je kind ook zelf aanmelden bij Infano. Dit kan bijvoorbeeld als je alleen een vraag hebt over het intelligentieniveau van je kind. Of als je geen inmenging van de gemeente wilt. Je betaalt dan zelf de kosten voor onze werkzaamheden. De kosten voor niet vergoede zorg bedragen 105,03 euro per uur conform de tarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit.

 

Contact

Hoe kun je ons bereiken?

contact infanoOnze praktijkruimte zit op de eerste verdieping in het gezondheidscentrum van Diepenheim, schuin tegenover Cafe(taria) Uit de Kunst.

Ons adres:

Grotestraat 82
7478 AE Diepenheim
Tel. 0547 - 35 15 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let er op dat je geen privacy gevoelige informatie per email stuurt. 

Hoe kun je ons vinden?

De ingang van Buurtzorg en de fysiotherapiepraktijk bevinden zich aan de voorkant. De ingang van Infano en de huisartsenpraktijk zijn aan de zijkant van het gebouw, bij de glazen entree. 

 

Onderzoek door Infano

Als we na het intakegesprek nog meer informatie nodig hebben om een goed behandelplan samen te stellen, kunnen we verschillende onderzoeksmogelijkheden voorstellen.

De diverse onderzoeken lichten we hieronder graag toe.

Intelligentie-onderzoek

Infano Christel RolefesIn dit onderzoek kijken we uitgebreid naar de leermogelijkheden van je kind en de manier waarop hij of zij leert.

We nemen ook andere aspecten mee. Denk daarbij aan:

 • werkhouding
 • medewerking
 • faalangst
 • doorzettingsvermogen
 • aandacht en concentratie
 • gedrag

Neuropsychologisch onderzoek

Bij een neuropsychologisch onderzoek gaan we op zoek naar goede en mogelijk minder goede functies van je kind.

Die vaardigheden hangen samen met processen in de hersenen en ze spelen een belangrijke rol bij het functioneren in het dagelijks leven. We kijken naar: 

 • geheugen
 • aandacht en concentratie
 • tempo
 • taal(vaardigheid)
 • planning en overzicht
 • ruimtelijk inzicht

De resultaten van het onderzoek kunnen aanknopingspunten bieden voor de behandeling van je kind. Ook kunnen ze bruikbare adviezen bevatten voor jou als ouder of voor leerkrachten.

Sociaal-emotioneel onderzoek

Hoe beleeft je kind zichzelf en zijn omgeving?

Dat is de vraag die we in dit onderzoek beoordelen. We kijken ook naar aspecten als stemming, angsten, manier van contact maken, het sociale inzicht en/of gedrag. Daarnaast kunnen we de beleving van je kind tegenover leeftijdsgenoten of het welbevinden op school meenemen in dit onderzoek.

Schoolobservatie

We observeren je kind in de klas.

Door een observatie in de klas kunnen we inzicht krijgen in het functioneren van je kind op school en hoe hij of zij met leersituaties en klasgenoten omgaat.
We kijken naar:

 • aandacht en concentratie
 • contact met klasgenoten
 • contact met de leerkracht
 • gedrag

We beoordelen alle aspecten en beschrijven de bevindingen van het onderzoek in een uitgebreid verslag. Uiteraard krijg je als ouder zelf het verslag van het onderzoek, maar het is ook mogelijk om de resultaten van het onderzoek met school te bespreken. Soms is dat zelfs wenselijk. Zo kunnen we zo nodig gerichte tips en adviezen geven.

Bewaren

 

Kinderpsychologie Infano

Grotestraat 82
7478 AE Diepenheim
Tel. 0547 - 35 15 00